keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

033


Korkattiin eilen tämän vuoden ensimmäiset kisat Titon kanssa OKK:n iltakisoissa. Talkoilin ensin alkuillan ykkösten ajan ja sitten olikin jo meidän vuoro! Luokkina oli agi- ja hyppyluokka, joista agi mentiin ensin. Rata oli tuomari Rauno Virran käsialaa ja varsin mukavanoloinen rataan tutustumisessa; sujuvaa menoa ilman puomia! Mokasin itse sitten heti alussa; alkuhyppy oli vinossa seuraavaan esteeseen nähden ja en merkannut sitä ollenkaan selvästi Titolle; Possu kiersi sen räkyttäen ja kielto. Pikainen korjaus ja rata jatkui aina kepeille asti, jonne oli suora kulma. Mokasin taas ja olisi pitänyt joko jarruttaa aikaisemmin tai käskyttää se itsenäisesti kepeille. Tästä siis toinen kielto, superhienosti kepit sujuivat muuten! Kympin kanssa maaliin ja sijoitus lopulta neljäs.

Toisena oli vuorossa hypäri, jota ei kauaa tarvinnut odotella vähäisten kakkosten vuoksi. Rata taas tosi kiva, nopeutta ja pari taktista paikkaa muttei mitään ylihankalaa. Tällä radalla meillä taisi tulla kaksi kieltoa oman epämääräisen ohjauksen vuoksi ja hylky tuli sitten (totta kai) viimeiseltä hypyltä, jonka ohjasin huonosti -> Possu kiersi -> hyppäsi väärään suuntaan.... Ei ollut ensimmäinen kerta kakkosissa kun otetaan hylky samalla lailla maaliesteeltä!


Summasummarum, Tito oli aivan superhyperloistava radoilla ja ulkopuolella, siitä ei kyllä huomannut, ettei olla yli puoleen vuoteen kisattu. Ohjaajalla on vähän tsemppauksen paikka, ohjaus pitäisi saada kisoihin yhtä varmaksi mitä se on treeneissä ja ei saisi missään vaiheessa heittää hanskoja tiskiin. Vaikka radoilta ei menestystä tullutkaan, niin itselle jäi hyvä fiilis molemmista radoista; kisoissa on aina kiva käydä tekemässä pieni tilannekatsaus, että mikä vaatii reeniä enemmän. Ainakin nyt reenin alle pitää ottaa vinolähdöt ja kepit ihan suoralla.


Seuraavan kerran kisataan parin viikonlopun päästä Virpiniemessä, olin (ehkä) hullu ja ilmoittauduin molemmille päiville kaikkiin luokkiin eli kaksi rataa per päivä...

(Edit: Lisätty Sarin ottamat huippukuvat!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti