tiistai 14. kesäkuuta 2016

034

Viikonloppuna starttailtiin Titon kanssa agilityssä ihan urakalla KAS:in järjestämissä kisoissa. Kakkosluokka aloitti sopivasti molempina päivinä, joten hyvin ehdittiin juosta aina kaksi rataa per päivä ennen kuin minulla alkoi työt.

Lauantaina tuomarina toimi Salme Mujunen, jonka molemmat radat olivat rataantutustuessa suhteellisen helpon ja virtaviivaisen oloisia. Ensimmäisellä radalla tulokseksi meille tuli muistaakseni 10vp ja sijoitus neljäs - kepit koituivat kohtaloksi, Titoa ei kiinnostanut ne edes pätkän vertaa. Toiselta radalta (hypäri) tulikin sitten hylky - viidenneksi viimeisellä esteellä (mutkaputki ihan perus suoralla lähestymisellä) ei auttanut vaikka kuinka huidoin ja huusin putkea, Tito vaan tuijotti kasvojani ja räkytti ja lopulta havahtui menemään putken väärään päähän. Tito on normaalisti suht hiljainen radallamenijä, se kommentoi aika harvakseltaan paitsi jos minä teen toistuvaa mokaa ohjauksessa tai se käy ihan kierroksilla. Harmittavasti tätä rataa ei saatu videolle, olisi ollut kiinnostavaa nähdä ohjasinko sen oikeasti niin huonosti vai pyörikö Possun aivorusinat vaan liian lujaa. Veikkaan tosin jälkimmäistä...

EDIT: Äitini olikin sittenkin kuvannut lauantain agiradan, tässä video:

Linkki videoon - lauantain agirata

Sunnuntaina radat eivät sitten olleet helppoja nähneetkään. Tuomarina tällä kertaa Mika Moilanen, joka oli laittanut radalle mm. pimeitä putkenpäitä ja tosi tiukat ihanneajat. Ekana vuorossa oli hyppyrata, jossa tulokseksi 10vp ja 0,09 yliaikaa. Vitonen kepeiltä (ylläri) ja kielto putkelle, kun lopetin ohjaamisen kesken. Lopun putki-hyppy -kuvio meni ihan häneksi, jännitin ihan sikana, ja tein sen sitten varman päälle, mikä sitten kostaantui ajassa. Treenattiin kyseistä kuviota sitten seuraavana päivänä treeneissä, ja mitään ongelmia ei ollut sen tekemisessä muilla tavoin.

Linkki videoon - sunnuntain hyppyrata

Toinen rata oli sitten agirata ilman puomia, mikä ei haitannut yhtään, sillä Titon alastulokontakti on kaikkea muuta kuin varma... Rata meni hyvin, mitä nyt aloin lopussa vähän kiirehtimään ja vedin näin Titon pois kepeiltä eli vitonen siitä. Radalta lisäksi reilu 2sekuntia yliaikaa, videoita katsoessa huomaa kyllä, että ohjaaja saisi lisätä vauhtia roimasti, jotta Titosta saisi kunnon vauhdin irti. Nyt ei kisoja ole ensi kuussa oikeastaan ollenkaan näköpiirissä, joten pitää aloittaa ihan kunnon juoksukoulu!

Linkki videoon - sunnuntain agirata

Loppujen lopuksi tulokset molemmilta radoilta riittivät voittoon eli tuplavoitto sunnuntailta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti